Фінансування України: Угорщина знову пхає “палки в колеса”

У Євросоюзі ще раз не змогли ухвалити надання 8-го траншу допомоги для України на 500 мільйонів євро. Рішення заблокувала Угорщина.

2341_im8x383-ukraine-eu_volynnews.jpg (51.95 Kb)

Про це повідомляє журналіст “Радіо Свобода” у Європі Рікард Йозвяк у своєму Twitter . Він зазначив, що таке рішення було очікуваним.

Зазначимо, Угорщина вже не вперше блокує допомогу Україні від блоку. Раніше в уряді Угорщини заявляли, що Київ має виключити угорський OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни. У НАЗК згодом тимчасово зупинили цей статус.

Наразі Будапешт хоче юридичних гарантій, що це назавжди, пише журналіст.

У ЄС раніше заявили, що продовжують сприяти діалогу між Україною та Угорщиною для розблокування 8-го траншу військової допомоги для України в рамках так званого Європейського фонду миру, і сподіваються, що ці гроші можна буде перерахувати Україні “все ж таки швидше, ніж пізніше”.

“Ми все ще обговорюємо з Угорщиною та Україною це (транш. – Ред.) питання. Банк ОТР було вилучено Україною з переліку установ, які мають співпрацю з Росією. Але все ще є певні існуючі проблеми, які продовжують існувати, та відповідні служби ЄС, зокрема Європейська служба зовнішніх дій, повною мірою залучена до цих дискусій між Києвом та Будапештом, – цитує офіційного представника блоку Укрінформ” .

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *