В очікуванні ETF: представники індустрії пояснили причини зростання біткоїна

За минулий місяць котирування першої криптовалюти додали 25% багато в чому завдяки американським інвесторам і ажіотажу перед схваленням спотового біткоїну-ETF. Про це заявили аналітики Matrixport.

За даними експертів, ринкова капіталізація ринку цифрових активів зросла до $1,25 трлн, водночас на торгові обсяги біткоїна припадає $50 млрд.

24 жовтня ціна цифрового золота протестувала $35 000, що відповідає позначкам початку травня 2022 року. Зростання флагмана істотно пожвавило альткоїни.

“В умовах ринкового божевілля перша криптовалюта залишається королем продуктивності. Але стежте за нормалізацією ставок фінансування і високим рівнем волатильності. Розумні трейдери використовують спред-коли для отримання стабільного прибутку”, – додали в Matrixport.

Незважаючи на агресивне закриття коротких позицій, біткоїн продовжує домінувати з часткою в 53%.

Власний “Індекс страху і жадібності” Matrixport наразі перебуває на рівні 99, а RSI становить 87%. Виходячи з цих даних, аналітики спрогнозували “ймовірну паузу на бичачому ринку”.

Керівник відділу криптовалют Чиказької товарної біржі (CME) Джіо Вічіозо розповів у бесіді з BlockWorks, що платформа вже “підготувалася” до майбутнього ралі.

“Спільнота інвесторів гуде від очікування схвалення спотового біткоїн-ETF”, – підкреслив він.

За його словами, ця ситуація стосується не тільки роздрібних продавців. На хвилі ажіотажу на ринок виходять різноманітні учасники, включно з “криптоаборигенами, орієнтованими на цифрові активи фондами, а також деякими інституційними інвестиційними організаціями та банками”.

Свої слова Вінчіозо підкріпив звітом CME за III квартал, згідно з яким інтерес до біткоїн- і Ethereum-деривативів досяг максимуму.

Керівник CME також зазначив, що імпульс від фейкової новини Cointelegraph про схвалення біржового фонду на основі першої криптовалюти від BlackRock продемонстрував, що “співтовариство інвесторів готується до конкретної події і позиціонує портфелі відповідним чином”.

“Я не впевнена, що настав час для криптовесни, але у цифрових активів, схоже, попереду багато позитивних каталізаторів”, – додала аналітик eToro Келлі Кокс.

Керівник відділу зі зв’язків з інвесторами Alt Tab Capital Майкл Сільберберг вважає, що поточне ралі триватиме до квітня 2024 року.

Однак Вінчіозо уточнив, що справа не тільки в інтересі до ETF – ринок також рухає токенізація традиційних активів:

“Це стимулює більший інтерес до біткоїна та Ethereum, оскільки основою токенізації є технологія блокчейну. Ми бачимо, як багато установ говорять про те, як впровадити ці інструменти, і я думаю, що це також допомагає підвищити цінність окремих монет на чолі з першою криптовалютою”.

Нагадаємо, аналітики Matrixport спрогнозували зростання цифрового золота в разі схвалення продукту до $42 000-56 000. У CryptoQuant отримали значення в $50 000-73 000.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *