Марченко заявив про ризики фінансування держбюджету

В Україні є ризики фінансування державного бюджету у січні-лютому.

8621_670027.jpg (39.3 Kb)

Для покриття видатків активізують внутрішні ресурсів. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомив “Інтерфакс-Україна”.

“На жаль, у січні-лютому рішень, які ухвалені партнерами, недостатньо (для фінансування потреб бюджету на цей період. – Gazeta.ua), щоб ми самостійно могли впоратися. Тому наразі працює механізм плану Б”, – сказав міністр.

“Ми максимально наближатимемо ті ресурси, які ми можемо наблизити, на січень-лютий”, – заявив Марченко.

Серед таких заходів міністр фінансів назвав авансову сплату дивідендів держкомпаній і збільшення обсягу запозичень на внутрішньому ринку.

“Ситуація не критична, але є розуміння того, що в цей період нам потрібно максимально покладатися на внутрішній ресурс”, – сказав Марченко.

Міністерство працює у кооперації з Національним банком, заявив урядовець.

Україна передбачила в законі про держбюджет на наступний рік максимум, який могла виділити на сектор оборони та безпеки, сказав міністр.

“Якщо не буде особливостей, то ситуація під контролем і ми можемо все профінансувати. Але найбільшу невизначеність нам формує сектор безпеки та оборони. Ми не можемо знати наперед, у який момент чогось не вистачить. Занадто багато запитань щодо ефективності використання коштів саме за цим напрямом”, – заявив Марченко.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *