Як Україні перейти на військові рейки

Міністр фінансів України Сергій Марченко сказав, що українцям потрібно у кілька разів знизити споживання, щоб країна змогла перейти на військові рейки.

1596_226160_b6f5fb2aeacab1e4.jpg (64.13 Kb)

Треба знизити лакшері-сектор, який витрачають кошти на нові авто, гаджети та інші предмети розкоші, у той час, коли треба доінвестувати в загальні потреби Збройних Сил України, розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі “24 каналу”.

“Просто це виглядає трошки дивно. Люди, які мають невеликі доходи, вкладаються в Збройні Сили, тому що хочуть захиститись від потенційної окупації Росії. Водночас люди, які мають більші доходи, поводяться начебто війни в країні немає”, – пояснив Подоляк.

З одного боку, це інформаційно деморалізує, адже про це говорять, з іншого – це кошти, які можна витрачати раціональніше, коли є питання життя і смерті.

Якщо українці дещо інакше балансуватимуть внутрішні витрати, тоді в Україні буде збалансованіший бюджет. Так, з’явиться змога робити більші соціальні виплати, виплати для Збройних Сил тощо, пояснив Подоляк.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *