Голова Мінфіну Туреччини оголосив про посилення контролю за криптовалютами

Туреччина розробить нормативні акти, пов’язані з цифровими активами, щоб FATF виключила країну із “сірого списку”. Про це з посиланням на міністра фінансів Мехмета Шімшека пише Reuters.

Організація включає до “сірого списку” держави, які не прийняли достатні заходи для запобігання відмиванню грошей та фінансуванню тероризму. Туреччина там перебуває з жовтня 2021 року.

Виступаючи перед парламентською комісією, Шимшек заявив, що Туреччина відповідає всім 40 стандартам FATF, окрім тих, які стосуються криптоактивів.

“Ми представимо пропозиції в парламент. Після цього у Туреччини не буде причин залишатися в списку, якщо не буде інших політичних міркувань”, — вказав чиновник.

Шімшек не повідомив жодних додаткових подробиць щодо запланованих правових змін.

Відповідна підготовка могла початися ще в травні 2022 року, за інформацією Bloomberg.

Нагадаємо, у 2021 році країна стикнулася з банкрутством двох бірж цифрових активів — Thodex і Vebitcoin. Після цього влада вимагала від платформ введення обов’язкової верифікації користувачів та передачі інформації про транзакції на суму понад $1200.

У липні Міністерство фінансів і казначейства оголосило про завершення роботи над законопроєктом щодо регулювання галузі та анонсувало його передачу в парламент. У відомстві відзначили, що в документі не йдеться про заборону, але робиться акцент на “жорстку структуру” нагляду.

Пізніше президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що влада “веде окрему боротьбу” з криптовалютами.

Програма президента Туреччини на 2023 містить план підготовки до запуску цифрової ліри. Про це повідомляє CoinDesk з посиланням на Управління стратегії та бюджету держави.

У жовтні 2022 Управління стратегії та бюджету держави повідомило, що програма президента Туреччини на 2023 містить план підготовки до запуску цифрової ліри.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *