Експерти вказали на розвиток висхідного тренду ціни біткоїна

Корекція в біткоїні та Ethereum виявилася менш глибокою, ніж в попередньому висхідному тренді, що свідчить про наявність певного рівня підтримки інвесторів та приплив капіталу. До таких висновків прийшли в Glassnode.

Глобальна невизначеність могла привернути багатьох інвесторів зі TradFi – з початку року основні криптовалюти виявилися ефективнішими засобами збереження капіталу, ніж ключовий дорогоцінний метал. В порівнянні зі золотом біткоїн зріс на 93%, Ethereum – на 23%.

Дані: Glassnode.

Рівень відносної сили цифрових активів також можна спостерігати, оцінюючи глибину корекцій на прикладі Ethereum, вказали фахівці. З їхньої точки зору, курс другої за капіталізацією криптовалюти встановив циклічний мінімум в червні 2022 року після краху 3AC, Celsius та Terra.

З того часу найглибша корекція ETH/USD становила -44% (на фоні краху FTX). В цей час Ethereum торгується на -26% нижче свого максимуму 2023 року, що значно вище показників -60% або більших просідань, що спостерігалися в попередніх циклах.

Дані: Glassnode.

Показник щодо біткоїна у 2023 році становив всього -20,1%. На бичачому ринку 2016–17 років спостерігалися регулярні корекції, які перевищували -25%, тоді як у 2019 році відступ перевищив 62%, нагадали фахівці.

Дані: Glassnode.

Аналітики запропонували використовувати співвідношення BTC/ETH як індикатор переходу між режимами високої схильності до ризику та інтересу до збереження капіталу.

Приведений нижче графік демонструє зниження метрики. Аналогічна ситуація спостерігалася в травні-липні 2022 року, коли співвідношення досягло поточного рівня в 0,052.

Дані: Glassnode.

Аналітики порівняли MVRV в Ethereum c її 180DMA. Вони продемонстрували, що на даний час ринок перебуває в стані невизначеності, оскільки перший показник ще не перевищив другий.

Якби це сталося, аналітики могли б констатувати перехід до першої фази відновлення — прибутковість інвесторів стає все більш значущою і часто є сигналом ростучого ринку. З їхньої точки зору ринок Ethereum поки що не відновився від «похмілля» 2022 року.

Дані: Glassnode.

Аналітики розглянули запропонований раніше індикатор сезону альткоїнів, але доповнили його додатковим фільтром. Згідно з ним, режим “схильності до ризику” виникає за умови зростання загальної капіталізації альткоїнів (загальна ринкова вартість криптовалют, за винятком біткоїна, Ethereum і стейблкоїнів).

Проведений аналіз зафіксував відповідність всім критеріям з 20 жовтня – незадовго до різкого зростання курсу цифрового золота до $35,000.

Дані: Glassnode.

За цей період добовий ріст капіталізації криптовалют, за винятком біткоїна, Ethereum і стейблкоїнів, досяг 21,3%. В історії було лише шість днів, коли значення було ще вище.

“Це підкреслює „ефект водоспаду” капіталу інвесторів, оскільки домінування біткоїна, що зростає, як правило, призводить до різкого зростання вартості альткоїнів відносно фіатних валют”, – пояснили фахівці.

Дані: Glassnode.

Аналітики нагадали про зростання домінування біткоїна з мінімума в кінці 2022 року на 38% до 53%. Тенденцію можна виразити через зростання капіталізації цифрового золота і альткоїнів – перша метрика зросла на 110%, друга – на 37%.

“Криптоактиви за винятком стейблкоїнів і біткоїна перевищують фіатні валюти та інструменти TradFi, такі як золото. Разом з тим цифрове золото з великим відривом лідує”, – зробили висновок фахівці.

Дані: Glassnode.

Раніше аналітики відзначили інтерес управителів активами до Ethereum.

Нагадаємо, голова відділу досліджень Standard Chartered Джеффрі Кендрик прогнозував зростання ціни другої за капіталізацією криптовалюти до $8000 до кінця 2026 року.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *