Багато тих, хто працює віддалено, в якості робочого місця обирають затишне кафе. Якщо ви не хочете викликати несхвалення працівників і гостей цього закладу, не забувайте про прості правила етикету, щоб ваш робочий день був максимально комфортним і продуктивним, інформує Ukr.Media.
Не будьте скнарою
Це, мабуть, головне правило. Кафе втрачає гроші, якщо ви весь день займаєте столик, за яким можуть сидіти інші відвідувачі. Тому замовте щось, якщо хочете залишитися надовго. А якщо ви будете робити замовлення кожні 2-3 години, то ніхто і не подумає висловлювати невдоволення.
Розглядайте це як плату за вхід. Адже будь-якому закладу потрібен прибуток, а ви безкоштовно використовуєте Wi-Fi і насолоджуєтеся м'яким кріслом і приємною обстановкою.
Пам'ятайте про те, що ви не в офісі
Якщо кожен день ви відправляєтеся в одне і те ж місце, то рано чи пізно почнете ставитися до нього, як до свого офісу. Не варто потрапляти в цю пастку свідомості. Ви знаходитесь у громадському місці.
Звичайно, фрілансеру складно знайти місце для проведення переговорів, презентацій, співбесід і зустрічей з клієнтами. Підшукайте заклад, де можна забронювати для цього окрему зону. Або використовуйте коворкінг — робочий простір, обладнаний усім необхідним для віддалених працівників.
Не перевантажуйте Wi-Fi та електромережу
Wi-Fi призначений для всіх відвідувачів, тому не перевантажуйте мережу. Не варто дивитися фільми або завантажувати і завантажувати тонни інформації. Пам'ятайте також про те, що ваші особисті дані можуть бути під загрозою через публічну мережу Wi-Fi.
Зарядіть смартфон і ноутбук перед походом в кафе, щоб не витрачати там електрику і не займати розетки надовго.
Дотримуйтеся тиші
Слухайте музику або дивіться відео тільки в навушниках. Не влаштовуйте галасливі бізнес-зустрічі. Постарайтеся скоротити гучні телефонні розмови і відеоконференції. Це може відлякати інших клієнтів закладу.
До речі, посидіти за ноутбуком можна і в бібліотеці. Там ви зможете сконцентруватися на поточній роботі в повній тиші.
Джерело: ukr.media