У держбюджет-2025 хочуть закласти допомогу виробникам органіки

Парламент надав багато пропозицій до проєкту бюджету України на 2025 рік щодо підтримки сільського господарства.

Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, говориться у повідомленні Верховної Ради України.

Він зазначив, що особливу увагу в цих пропозиціях депутати звернули на необхідність підтримки сфери переробки продукції, тваринницького комплексу, виробників органічних продуктів. Такий підхід дасть можливість розвиватися і аграріям, і економіці України загалом.

«Ми пропонуємо підтримати фермерів, які хочуть відкривати лінії переробки, оскільки обладнання недешеве. Надали пропозиції щодо підтримки тваринництва, виробників органічних продуктів. Через збитковість багато виробників органічних продуктів уже хочуть переводити свої землі на вирощування згідно з традиційними умовами, а органіка — це майбутнє Європи. Зараз працюємо над тим, щоб переконати колег і уряд у необхідності такої підтримки, щоб нічого не втратити в сільському господарстві, оскільки на відновлення може піти 3-4 роки», — зазначив політик.

Він вважає, що необхідно більше агропродукції переробляти в Україні, щоб до країн ЄС їхало 50-60% вже готової продукції.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *