За останні кілька днів росіяни випустили по Україні 500 ракет та “шахедів” – Зеленський

За останні кілька днів росіяни випустили по Україні 500 ракет та “шахедів” – Зеленський

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів, що зараз ще тривають рятувальні операції після ракетних ударів РФ вранці та вдень 2 січня. Росіяни за п’ять днів випустили по Україні вже майже 300 ракет і понад 200 «шахедів». Про це глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

– Від початку цієї доби було майже сто ракет різних типів, і спеціально траєкторії були прораховані ворогом так, щоб завдати якнайбільше шкоди. Це абсолютно свідомий терор. І лише за кілька цих останніх днів – від 29 грудня й до сьогодні – Росія застосувала проти України вже майже 300 ракет і понад 200 «шахедів». Ще жодна держава не відбивала подібних ударів, комбінованих: і дрони, і ракети, зокрема аеробалістичні. Тільки за сьогодні збито десять «кинджалів», – сказав Зеленський.

Він подякував воїнам наших Повітряних сил Збройних Сил України, усім бійцям мобільних вогневих груп, усім у світі, хто вже допомагає Україні зі зброєю для захисту неба. Зеленський завив, що Україні потрібно більше систем ППО, більше ракет для ППО.

– І нашим захистом неба саме тут, в Україні, ми маємо довести, що демократії здатні захищати життя від будь-яких форм терору. Якщо не зробити цього зараз в Україні, то, на жаль, російський терор буде й надалі розповзатися Європою і світом. Відчуття безкарності у російської верхівки, яке сформувалось за десятиліття їхньої нічим не обмеженої влади, вже призвело до багатьох страждань і смертей. Росія повинна запам’ятати, що таке відповідальність за знищення життя і що таке сила захисту життя, – йдеться у зверненні.

Зеленський зазначив, що зараз ще тривають рятувальні операції після ударів уранці та вдень. Команди рятувальників працюватимуть цілодобово. Усім, хто був поранений, а це 130 людей, надається й буде надаватися необхідна допомога. Станом на цей час відомо про п’ятьох загиблих від цього масованого удару. Президент висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. Він також закликав особливо цими днями звертати увагу на сигнали повітряної тривоги і в жодному разі її не ігнорувати.

Источник: kp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *