Що варто знати ВПО про зміну порядку виплат

В Україні уряд дещо змінив порядок виплат внутрішньо-переміщеним особам (ВПО). Переселенці, які деякий час проживали за кордоном, можуть звертатися за призначенням виплат через 15 робочих днів після повернення у країну.

9790_630_360_1611754369-9.jpg (87.52 Kb)

Також у разі повторного переміщення в результаті обов’язкової евакуації після 1.08.2023 року особи, які раніше отримували виплати, зможуть отримувати допомогу протягом ще 6 місяців. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Крім того, ВПО отримуватимуть виплати 3 місяці після дати завершення бойових дій (можливих бойових дій) або тимчасової окупації у населених пунктах, із яких вони перемістилися.

Раніше повідомлялося, що в Україні частина громадян може отримати фінансову допомогу від УВКБ ООН (Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців). Виплати здійснюються тим українцям, які ще не отримували допомогу від міжнародних організацій.

Фіндопомога виплачується протягом трьох місяців. Також можна отримати виплату в розмірі 2220 грн для підготовки на зимовий період. При цьому сукупний дохід не повинен перевищувати 5400 грн на кожного члена сім’ї.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *