Санкції проти рф – Китай заморозив частину транскордонних платежів

Китай через санкції проти Росії заморозив частину транскордонних платежів країні-агресору. Російсько-китайський проєкт розробки Зашуланського вугільного родовища на Забайкаллі залишився без фінансування.

6909_c72ae6c4ab275e66875025827611b4e1.jpg (32.15 Kb)

Про це заявив гендиректор російського холдингу “Ен+ Груп” Володимир Колмогоров. Розробку родовища на паритетній основі ведуть китайська CHN Energy та російська компанія “Разрезуголь” зазначеного холдингу.

Колмогоров уточнив, що заморозка фінансування пов’язана із санкціями проти Росії і “китайські партнери побоюються, що питання не буде вирішено швидко”.

“Ен+” навесні цього року вклав у розробку Зашуланського родовища 50 млрд руб. Зокрема, планувалось збудувати інфраструктуру, дороги до родовища, створити залізничну станцію тощо. Росіяни разом з китайцями сподівались ще кінця 2027 року вийти на видобуток 5 млн т енергетичного вугілля марок Д, ДГ і Г на рік.

Про розробку Зашуланського родовища РФ та КНР почали говорити ще у 2014 року. Насправді ж, окрім розмов, російська сторона нічого не робила. З 2017 року в РФ заявили, що “проєкт на паузі” через “світове падіння цін на енергетичне вугілля”.

Так чи інакше, але з паузи проєкт зняли у 2021 року. При цьому досі не збудували на родовищі відповідної інфраструктури та навіть не почали видобування вугілля.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *