Міноборони України сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА

Міноборони України сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА

Фото: facebook.com/gda.ukraine

Міністерство оборони України вперше видало офіційний дозвіл для приватної школи операторів БпЛА. Його за спрощеною процедурою отримала київська Global Drone Аcademy. Про це 16 жовтня повідомили на сайті оборонного відомства.

– Відтепер заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність. Це дозволить їм служити у війську за конкретним напрямком, — розповіли в пресслужбі міністерства.

Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав у своєму фейсбуці, що приватні школи з початку війни навчили тисячі пілотів, тепер ці знання підтверджуються офіційним документом. 

– Це збільшить попит на навчання і стимулює відкриття ринку. Підприємці будуть зацікавлені в тому, щоб покращувати якість навчання, адже майбутні оператори обиратимуть школу за характеристиками та відгуками. Офіційна сертифікація вплине і на якість освіти, адже щоб отримати дозвіл, треба відповідати чітким критеріям, – заявив він.

Global Drone Аcademy запрацювала після повномасштабного вторгнення Росії. За цей час школа випустила понад 3 700 операторів БпЛА. Серед її випускників — військові ССО, ГУР, СБУ та ЗСУ. Практичні заняття проходять на спеціально обладнаних полігонах. Теоретичну частину курсу можна також пройти онлайн.

  • 1 жовтня Кабінет міністрів затвердив експериментальний проєкт з сертифікації приватних шкіл БпЛА. Ініціатива спрямована на збільшення кількості фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах, адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям. З початку повномасштабного вторгнення в Україні зʼявилися десятки приватних навчальних центрів пілотів БпЛА, але єдина система регулювання їхньої діяльності була відсутня. Щоб отримати ліцензію, заклад має проводити навчання з керування чи виготовлення дронів, мати 3+ безпілотники для тренування і сертифікації пілотів, мати навчальні програми, найняти 3+ сертифікованих інструкторів для проведення навчання.
  • 16 жовтня Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання дрон “Чаклун”. Він побудований за літаковою схемою, досить компактний за розмірами, але багатофункціональний. Може, зокрема, коригувати вогонь артилерії.

Источник: kp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *