Експосол у КНДР розповів деталі життя у країні: Ділять населення на групи и саджають у в’язницю поколіннями

Експосол у КНДР розповів деталі життя у країні: Ділять населення на групи и саджають у в’язницю поколіннями

Фото: KRT/via Reuters

Життя в КНДР достатньо жорстоке, людей ділять на групи і можуть страчувати за найменші дрібниці. Про це 24 Каналу розповів перший посол України в КНДР Ігор Литвин.

Дипломат розповів, що йому відомо мінімум про один випадок страти за те, що людина заснула під час промови важливої особи. Це був генерал. Також у КНДР люди повинні «правильно»  сумувати, наприклад, на роковини смерті лідерів Кім Ір Сена або Кім Чен Іра. 

– Коли мовиться про роковини смерті Кім Ір Сена або Кім Чен Іра, то кожен слідкує за кожним, щоб вони відповідали нормам. Норми такі, що якщо сум – ти маєш сумувати. Ти не можеш вдати, що ти не сумуєш так, як треба, – розповів Литвин. 

Він додав, що по телевізорах у Пхеньяні показують три програми. Одна йде ввечері, а дві інші – через день. Також у країні заборонено носити сині джинси, адже в такому випадку людина вважається “підлабузником капіталізму”.

Вулиці у Пхеньяні виглядають малолюдними – широкі проспекти, на яких рухається декілька авто і, можливо, кілька мотоциклів. Нема жодних світлофорів. На перехрестях стоять регулювальниці руху модельної зовнішності.

Прикордонники мають чітку вказівку розстрілювати всіх тих, хто з КНДР захоче втекти у Південну Корею, то її потрібно стріляти одразу на місці. Це для того, щоб всі були перелякані та навіть не думали робити цього.

– Вони ділять своїх людей на групи. Є привілейовані люди, які можуть жити в Пхеньяні. Вони їх називають “помідори”. Решта ділиться на середній прошарок – “яблука”. А третя категорія – це “вороги”, люди, які проявили себе негативно до влади, – розказав перший посол України в КНДР.

За його словами, у КНДР є формула покарання трьох поколінь: якщо людина зробила щось “не так”, її разом з родиною садять у в’язницю.  Якщо у пари там народжуються діти, то вони і ще їх діти мають жити у цій же в’язниці.

  • 14 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що КНДР “фактично включилася” у війну Росії проти України. Він послався на доповіді Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міністерства оборони.
  • 15 жовтня стало відомо, що на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади армії Росії формується “особливий бурятський батальйон”, укомплектований громадянами Північної Кореї. 

Источник: kp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *