Чому нардепи від “Слуг народу” не голосували за надання Залужному та Костенко звання Почесних громадян Києва

Чому нардепи від “Слуг народу” не голосували за надання Залужному та Костенко звання Почесних громадян Києва

Фото: vechirniy.kyiv.ua

Київрада проголосувала за надання Валерію Залужному та Ліні Костенко звання Почесних громадян Києва. Однак як пише екснардеп Борислав Береза, фракція “Слуги народу” у Київраді не голосувала за це рішення та у повному складі залишила залу під час голосування.

– “Слуги народу” в Київраді відмовилися голосувати за надання статусу почесного громадянина міста Києва Валерію Залужному та Ліні Костенко. Фракція покинула залу під час голосування, – йдеться у дописі.

За словами депутата Дмитра Білоцерковця, 12 депутатів Київської міської ради від фракції “Слуга народу” відмовилися голосувати. Вони виступили, сказали, що не братимуть у цьому участь та вийшли з залу.

– Це було дуже дивно. Єдиний депутат, який не аплодував цьому рішенню, це був Андрій Вітренко. Мабуть, він отримав дзвінок з  Офісу президента – чи від Єрмака, чи від Кулеби, і ті одразу влаштували цей демарш. Хоча вони знали про проєкт цього рішення за кілька днів, з ранку його показали. Хоча чого дивуватися, вони виконують політичну волю Банкової, Офісу Президента. На жаль, це подвійні стандарти. Хочу нагадати. Що ще в 2022 році такий статус отримав діючий Главком Сирський і тоді “Слуги народу” голосували “за”.

  • Ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному надали звання “Почесного громадянина Києва”. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час сесії Київради. Також почесною громадянкою Києва стала поетеса Ліна Костенко.
  • 7 березня президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Тоді українське МЗС спрямувало британській стороні “відповідний запит на агреман”.

 

Источник: kp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *