Шахрай виманив в українця гроші за неіснуюче авто

Шахрай виманив в українця 25500 грн – пообіцявши йому продати за ці гроші автомобіль. Відповідне оголошення він розмістив у соцмережі Тік Ток, зажадав від клієнта заплатити наперед – і після цього зник.

3723_fullsize_613b44b6266d2-1200x800.jpg (30.58 Kb)

Про це повідомили у Нацполіції. Там зазначили: гроші постраждалий переказав шахраю на карту. Без, зважаючи на все, попереднього огляду машини.

“Звʼязавшись з продавцем та обговоривши всі деталі покупки, заявник перевів грошові кошти в сумі 25500 гривень на банківську картку останнього, але автомобіль так і не отримав. Коли потерпілий зрозумів, що його ошукали, то одразу звернувся за допомогою до поліції “, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим, поліцейські закликали українців не довіряти підозрілим сайтам та посиланням, в яких містяться оголошення про продаж товару за ціною, нижчою від ринкової. А також не передавати гроші незнайомим особам.

В українців крадуть гроші за допомогою популярної соцмережі

Також шахраї виманюють в українських пенсіонерів гроші, прикидаючись представниками держустанов. Для цього вони створюють у Telegram канали з назвами цих установ та їх символікою – і обманним шляхом отримують особисті та банківські дані пенсіонерів.

“Зловмисники створюють телеграм-канали, де виманюють особисті та банківські дані пенсіонерів від імені державних закладів. … При цьому використовується символіка державних установ або вигаданих організацій, які нібито допомагають пенсіонерам. Для маскування такі повідомлення розбавляються різними матеріалами і життєвими порадами”, – розповіли в Кіберполіції. .

При цьому правоохоронці опублікували приклад повідомлення про допомогу від шахраїв. У ньому ті пропонують вступити в нібито курований Пенсійним фондом якийсь Клуб пенсіонерів, “де публікується інформація про допомогу та пільги для громадян пенсійного та передпенсійного віку”.

“Радимо перевіряти інформацію про доступні пенсіонерам соціальні послуги на офіційному сайті Пенсійного фонду України або звернутися безпосередньо до свого управління ПФ за місцем проживання. Водночас інформацію про послуги для малозахищених груп населення можна дізнатися в Управлінні соціального захисту “, – зазначили правоохоронці.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *