Яка наразі ситуація на кордоні Україна-Польща

Польські фермери 16 квітня припинили блокувати пункт пропуску “Долгобичув – Угринів” на кордоні України. Тепер вантажівки у цьому напрямку пересуваються у звичайному режимі, щоправда, черги після блокади все ще зберігаються. Заблокованими залишаються “Ягодин” та “Рава-Руська”.

85_190013-1_large.jpg (42.79 Kb)

Про це повідомили а Державній прикордонній службі України (ДПСУ). “Польські фермери перестали блокувати рух вантажівок перед пунктом пропуску “Довгобичів – Угринів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 14.45 на виїзд з України перед цим пунктом пропуску фіксувалися черги. Зокрема, в очікуванні було 100 вантажівок.

У зворотному напрямку на в’їзд в Україну з Польщі в черзі стояло ще 30 вантажівок. Йдеться про фури з повною масою до 7,5 тонни.

Нагадаємо, блокаду п. п. “Угринів” поляки відновили 2 квітня. До того ж – з 28 березня – через нього можна було проїхати вільно.

Примітно, що до зняття блокади за минулу добу протестувальники в “Угривнові” взагалі не пропустили жодної вантажівки з України у бік Польщі. Наразі аналогічна ситуація зберігається у пунктах пропуску “Ягодин” та “Рава-Руська”.

Також, за словами спікера ДПСУ Андрія Демченка, вранці 16 квітня зберігалися черги у раніше розблокованих “Краківці” та “Шегині” – 900 та 450 вантажівок відповідно. Однак у цих напрямках відбувається інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд, наголосив Демченко.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *