Нацбанк планує вилучити з обігу старі 500-гривневі банкноти

Нацбанк заявив про вилучення з обігу старих 500-гривневих банкнот

Фото: bank.gov.ua

Із 1 серпня Національний банк розпочне вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень зразків 2003-2007 років (старого зразка), щоб поступово замінити їх на банкноти сучасного покоління (зразка 2014 року та наступних років випуску). Про це повідомили у пресслужбі Нацбанку.

– Головна ціль такого рішення – підвищення якості готівки в обігу, зважаючи на зношеність банкнот номіналом 500 гривень старого зразка, які вже майже 18 років перебувають в обігу, зокрема понад вісім останніх років, одночасно з банкнотами сучасного покоління, – пояснив регулятор.

Водночас банкноти номіналом 500 гривень старого зразка залишатимуться дійсним платіжним засобом. Потрапляючи в банки, вони не будуть більше повертатися в обіг, а вилучатимуться та передаватимуться до Національного банку для подальшого їх перерахування та утилізації.

  • 4 липня у Нацбанку заявили про запровадження обмежень для переказу коштів з картки на картку. 
  • 22 червня Національний банк України ввів заборону на проведення платіжних операцій клієнтів на рахунки організаторів азартних ігор для участі в них за рахунок коштів, отриманих на умовах кредиту. 

Источник: kp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *