Трансформація промислового овочівництва відбувається в Україні.
Таку думку висловив директор «Рійк Цваан Україна» Іво Кюмюрджієв агентству «Інтерфакс-Україна».
«У нас з’являються «нові центри овочівництва», які можна розділити на кілька категорій. До перших належать підприємства, переміщені з прифронтових та окупованих територій у центральну та західну частини країни. До других — наявні підприємства в цих самих регіонах, які намагаються збільшити виробництво традиційних для своїх областей овочів», — пояснив він.
Іво Кюмюрджієв також розповів, що в центральних і західних областях з’явилися новостворені компанії, які намагаються вирощувати нові для себе або для їхніх регіонів роботи овочеві культури. Зокрема, у сезоні 2023 року вони спробують виростити кавун, диню, перец та інші овочі.
Іво Кюмюрджієв
Загальне скорочення виробництва в південних і східних областях значно більше, ніж загальне скорочення споживання овочів, спричинене відпливом людей із країни через воєнні дії та падінням купівельної спроможності українців. Те, що виробники постраждалих регіонів намагаються відновити вирощування овочів у порівняно безпечних регіонах і збільшити виробництво завдяки переміщенню, не компенсує повністю потребу ринку в овочевій продукції.
Источник: www.agroportal.ua