Кондиціонери з послугою монтажу: головні особливості

Комфортний мікроклімат у приміщенні залежить від багатьох параметрів. Велике значення має температура повітря, показники вологості, чистота, наявність циркуляції. Оптимізувати ці параметри допомагає спеціальне кліматичне обладнання, зокрема побутові кондиціонери або теплові насоси типу «повітря-повітря».

Кондиціонери для побутового використання: види та функції

До найпоширеніших видів кліматичного обладнання відносяться спліт-системи. Це пристрої, що складаються з двох модулів: внутрішнього та зовнішнього. Вони бувають настінні, канальні, касетні, підлогово-стельові.

До зовнішнього блоку може бути під’єднано кілька внутрішніх. За таким принципом працюють мульти спліт-системи. Також є складні багатозональні кондиціонери, які можуть обслуговувати велике приміщення, забезпечуючи потрібну температуру в кожній кімнаті окремо.

До найпростіших варіантів кліматичного обладнання належать мобільні кондиціонери, оснащені гнучким повітропроводом. Його можна вивести у вікно або спеціальний отвір у стіні.

Кондиціонери з послугою монтажу: головні особливості

Функціональне призначення кондиціонерів

Побутові кондиціонери є мультифункціональними приладами. Вони можуть ефективно виконувати ряд завдань із забезпечення комфортного мікроклімату у приміщенні. Зокрема кондиціонери призначені для:

  • охолодження повітря до прийнятних значень, що особливо актуально для спекотних днів;
  • швидкого обігріву кімнати під час зниження температури повітря на вулиці;
  • забезпечення примусової циркуляції повітря у приміщенні;
  • регуляції показників вологості;
  • очищення повітря від шкідливих домішок.

Зниження температури за допомогою кондиціонера відбувається за рахунок циркуляції холодоагенту — газу фреону. Обігрів здійснюється за допомогою ТЕНів або теплового насоса, який працює у реверсному режимі.

Залежно від функціоналу кліматичні пристрої можуть осушувати повітря в умовах підвищеної вологості або навпаки зволожувати його при надмірній сухості. Забезпечення оптимальних параметрів вологості повітря важливе для здоров’я, зокрема роботи дихальної системи. Кондиціонери, оснащені фільтрами, здатні затримувати пил, пилок, інші алергени та знищувати мікроби.

До додаткових опцій кліматичного обладнання відносяться можливість автоматичного налаштування відповідно до встановлених параметрів, режим сну, енергоощадний режим, функція самоочищення.

Специфіка монтажу кондиціонерів

Встановлюючи спліт-систему важливо обрати правильне місце для розташування модулів. Внутрішній блок має бути встановлений таким чином, щоб циркуляція охолодженого або нагрітого повітря відбулася без перешкод.

Зовнішній блок монтують на стіні чи даху так, щоб мати до нього вільний доступ для технічного обслуговування. Варто вибрати місце, що не піддається впливу прямого сонячного проміння чи сильного вітру. Монтаж слід проводити, враховуючи досить високий рівень шуму, який видає це обладнання.

Для коректної роботи устаткування необхідно правильно з’єднати модулі між собою. Прокладання магістралей для циркуляції фреону, електропроводки, встановлення дренажної трубки для відведення конденсату та теплоізоляцію трубопроводу мають здійснювати спеціалісти. Лише професійний монтаж гарантує ефективну та безпечну роботу кондиціонера.

Придбати якісні кондиціонери з послугою встановлення та обслуговування можна в інтернет-магазині Aqua-Life. Наші фахівці допоможуть вам обрати найкращий варіант обладнання, здійснять його установку та забезпечать подальші сервісні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *