Послуги рекрутингових агентств

Послуги рекрутингових агентств
Послуги рекрутингових агентств

Найголовніша послуга, яку пропонує рекрутингова агенція, – це допомога з закриттям вакансій (https://evotalents.com/uk). Зазвичай такі компанії беруть на себе відповідальність за всі процеси наймання персоналу. Вони пропонують пошук відповідних кандидатів та допомогу їм до фінального етапу – отримання оферу від компанії-клієнта. Більш того, багато рекрутингових агенцій безкоштовно шукають нового працівника, якщо перший не зміг пройти випробувальний період. Ці всі фактори роблять співпрацю з кадровими агенціями дуже привабливою для багатьох компаній. 

Вимоги до агенств

Можна сказати, що вимоги – це дуже субʼєктивна річ. Адже у кожної людини є свій унікальний погляд на процес співпраці. Однак зараз ми хочемо зазначити ключові показники, яких має дотримуватися дійсно професійна рекрутингова агенція. 

  1. Постійна комунікація з клієнтом. Важливо, щоб ви постійно отримували зворотній звʼязок від кадрової компанії, з якою вирішили працювати. Вони мають прислухатися до ваших коментарів, бути гнучкими, аби в моменті швидко змінювати стратегію пошуку кандидатів. Крім цього, буде круто, якщо ваша агенція зможе робити для вас щотижневі звіти.  
  2. Сорсингова стратегія. Справжні професіонали мають багато досвіду за своїми плечима. Це дозволяє їм знаходити унікальний підхід до роботи з кожним клієнтом. Стратегія пошуку кандидатів зменшує час та сили на знаходження саме релевантних людей. А отже й економить гроші клієнта.  
  3.  Досконале знання ринку. Перш ніж агенція почне закривати вашу вакансію, вона має показати вам ситуацію на ринку кандидатів у вашій сфері. Робиться це для того, щоб за необхідності коректувати опис вашої вакансії, підвищити заробітну плату для кандидата або додати якісь бонуси. Рекрутингова агенція також розуміється на тому, скільки потенційних кандидатів є на ринку та як швидко взагалі можливо закрити вашу вакансію. 

Перспективи розвитку при роботі з агенцією

Зазвичай усе починається однаково. Ви прагнете делегувати процес найму, тому вирішуєте звернутися до рекрутингової агенції. Спочатку ви ще не знаєте, чи буде ця співпраця вдалою. Тому даєте лише одну вакансію на закриття. Якщо вам пощастило і ви відразу звернулись до команди професіоналів, ви продовжуєте віддавати їм в роботу всі свої вакансії. 

Що ж відбувається у такому випадку? Ви постійно підвищуєте рівень своєї команди. Чому? Бо наймаєте лише людей, які відповідають не лише hard skills, які вам потрібні. Це будуть люди, які мають таку саму корпоративну культуру, як і ваша компанія. Вони будуть відповідати тому психологічному портрету, який ви намалювали собі в голові. А все тому що рекрутингові агенції турбуються про стовідсотковий match між кандидатом та роботодавцем. 

Крім цього,HR  імідж вашої компанії на ринку буде покращуватися. З часом всі зрозуміють, що ви піклуєтесь про долю кожного кандидата, не забуваєте давати відповіді їм на всіх етапах працевлаштування. Знову ж таки, цим займається рекрутингова агенція, з якою ви співпрацюєте. Вони також збирають зворотний звʼязок від кандидатів, які колись проходили співбесіди у вашій компанії. А потім передають цю інформацію вам, щоб ви змогли покращити свою комунікацію та звернути увагу на свої слабкі сторони. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *