ЦБ Грузії вестиме моніторинг криптовалютних компаній

ЦБ Грузії

В.о. президента Національного банку Грузії Арчіл Местврішвілі повідомив, що вже з 1 вересня регулятор стежитиме за виконанням криптофірмами норм щодо протидії відмиванню доходів.

Местврішвілі наголосив, що відомство продовжує працювати у цьому напрямку, а також у питаннях дотримання міжнародних фінансових санкцій. Насамперед постачальники послуг віртуальних активів (VASP) були поза юрисдикцією регулятора. Однак з 1 вересня це зміниться, і ЦБ Грузії планує приділити цій сфері багато уваги.

«У рамках моніторингу дотримання санкцій дуже важливим було ухвалення минулого року закону про обслуговування VASP, за яким Нацбанк отримає можливість здійснювати моніторинг постачальників віртуальних активів з погляду відмивання грошей, що стане обов’язковим з 1 вересня», ― сказав в.о. голови ЦБ Грузії

Зазначимо, що Грузія останнім часом стала дуже цікавою для великих світових криптовалютних фірм. Так, компанія Tether, яка стоїть за найбільшим стейблкоіном USDT, просуватиме блокчейн та криптоутворення в Грузії. Свій центр для розвитку криптовалют та блокчейну в країні запустила і найбільша біржа Binance, а раніше майданчик представив освітні програми у цій сфері.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *