Який нинішній стан економіки України

За січень – вересень 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 4,5% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

7069_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

У вересні 2024-го економіка України зросла на 3,8% (±1%) порівняно з вереснем минулого року, повідомило Міністерство економіки.

“За дев’ять місяців цього року зростання ВВП оцінюється на рівні 4,5% (±1%) порівняно з аналогічним періодом минулого року”, – йдеться у повідомленні.

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко вказала, що ключовими факторами зростання стали розвиток аграрного сектору, транспорту та будівництва.

“Попри виклики війни, економіка України продовжує відновлюватися. У вересні найбільший приріст показало сільське господарство завдяки ранньому збору пізніх культур”, – зазначила вона.

Економічне зростання за дев’ять місяців цього року на рівні 4,5% відповідає оновленому урядовому прогнозу. Зростання реального ВВП за підсумками 2024 року очікується на рівні 3,5%.

Є позитивні тенденції у промисловості. Вони сталися завдяки нормалізації ситуації в енергетиці, пожвавленню внутрішнього попиту та стабільній роботі морського коридору.

Обсяги робіт у будівництві збільшились завдяки відновленню критичної інфраструктури та ремонту доріг.

У внутрішній торгівлі оборот зростає завдяки збільшенню споживчого попиту та налагодженню постачання товарів.

Негативно на очікування та економічну активність бізнесу впливає дефіцит кваліфікованих фахівців.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *