Зеленський поїхав до Брюсселю – представить план перемоги європейським лідерам

Зеленський поїхав до Брюсселю – представить план перемоги європейським лідерам

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Президент України Володимир Зеленський зранку у четвер, 17 жовтня, вирушив з робочим візитом до Брюсселю. Ціль поїздки – представити план перемоги європейським лідерам, повідомляється на сторінці президента у Telegram.

– Я представлю план перемоги – наш інструмент примусу Росії до миру. Всі лідери Європи почують, як треба посилити наші позиції. Нам треба завершити цю війну справедливо, – зазначив президент.

Дводенний саміт лідерів ЄС розпочнеться в Брюсселі 17 жовтня. Крім нього, глава України візьме участь у зустрічі у Європарламенті з президенткою Робертою Мецолою та головами політичних груп. Буде зустріч з генсеком НАТО Марком Рютте. За словами Зеленського, готується засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони.

  • 16 жовтня президент України Володимир Зеленський представив у парламенті план перемоги України. Він складається з п’яти пунктів щодо оборони, військової, економічної сфер та безпеки. Також, за словами президента, план містить три таємні доповнення, які надали окремим партнерам. 
  • Генсек НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс поки що не може підтримати План перемоги Володимира Зеленського, оскільки існує багато “моментів”, у яких потрібно розібратися.

Источник: kp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *