рф ризикує залишитися без імпортних автодеталей

Автомобільні послуги у Росії ризикують залишитися без імпортних деталей. Через проблеми з платежами до країни не можуть доставити до 30-40% контейнерів із автозапчастинами, що може призвести до дефіциту таких комплектуючих.

6909_c72ae6c4ab275e66875025827611b4e1.jpg (32.15 Kb)

Як повідомляють росЗМІ, проблеми почалися з літа. Якщо раніше деталі переважно привозили за 15-30 днів (залежно від регіону), то тепер за цей термін успішно доходять лише 60–70% контейнерів.

Партії, що залишилися, зависають, оскільки оплата за вантаж не надходить відправнику – іноді гроші технічно не виходить переказати, через що постачання відкладається на невизначений час. Експерти місцевого ринку автострахування констатують, що через це постачання автозапчастин дедалі частіше затримуються з Китаю, Європи та США.

Для розв’язання проблеми іноді шукають нових посередників для оплати – це підвищує вартість запчастин та відтягує термін їх доставки. Крім того, автозапчастини стали частіше не пропускати на митниці.

Внаслідок проблем з доставкою запчастини можуть подорожчати на 20-30%, але зростання цін залежатиме від того, наскільки швидко вийде впоратися із проблемою. Глобально проблеми з транскордонними платежами почалися в Росії з кінця 2023 року, коли президент США Джо Байден дозволив американському Мінфіну вводити вторинні санкції проти банків третіх країн за допомогу підсанкційним російським особам та військово-промисловому комплексу. Після цього банки Китаю, Туреччини, ОАЕ та інших “дружніх” країн обмежили розрахунки з Росією.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *