Що думають про відкриття аеропорту Ужгород в ОП

Наразі питання відкриття аеропорту поставили на паузу.

4076_c9fb4e8886f64feddd752e7c3617d4.jpg (36.84 Kb)

Міжнародний аеропорт “Ужгород” може забезпечити чартерні рейси, однак питання про його відкриття наразі на паузі. Про це в інтерв’ю LB.ua заявив колишній голова Закарпатської ОВА, а нині заступник голови Офісу президента Віктор Микита.

“Це питання поки що на паузі. Аеропорт передали Міністерству внутрішніх справ. Тут планують створити європейський хаб авіазабезпечення цивільного захисту”, – розповів він.

За його словами, аеропорт в Ужгороді може забезпечити чартерні рейси, нерегулярні. Однак проблема у незручній логістиці.

“До Закарпаття з Києва — 800 кілометрів. Від Харкова ще далі. Якщо дивитися логістику, інколи зручніше доїхати потягом до польського аеропорту й полетіти одразу в усі сторони, ніж їхати до Закарпаття. Треба зробити дорогу, покращити залізничне сполучення”, – вважає посадовець.

Заяви про можливе відкриття аеропорту Ужгород
В Україні вже понад 2,5 роки скасовані усі цивільні польоти через повномасштабне вторгнення РФ. Періодично в українському інфпросторі зʼявляються заяви про можливість відкриття летовищ у західних областях країни – мовляв, там безпечніше.

Неодноразово йшла мова і про відновлення роботи аеропорту в Ужгороді. Зокрема, українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запропонувала відкрити польоти звідти. Проте у Закарпатській ОВА заявили, що до кінця війни про поновлення роботи летовища не може бути й мови.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *