Національний кешбек: скільки покупців набрала програма

За два тижні тестування роботи урядової програми “Національний кешбек” нею скористалися 1,2 млн українців. Перші гроші за покупки у вересні почнуть надходити з 20 жовтня. Долучитися до програми можна у будь-який момент і, як пояснило видання Finteco, це можна зробити за два кроки.

6198_motorola_frontier.jpg (25.35 Kb)

Кешбек нараховують за купівлю товарів від українських виробників, які долучилися до програми “Національний кешбек”. Покупцям повертатимуть 10% від вартості, проте в межах ліміту – від 2 до 3000 грн кожного місяця.

Як і у випадку з низкою інших урядових програм, виплати кешбеку пов’язані з державним застосунком “Дія”. Також за реалізацію ініціативи відповідають Мінцифри, Державна податкова служба, Ощадбанк, що виконує функцію розрахункового банку, та інші уповноважені банківські установи. В уряді зізнаються, що програму запустили в тестовому режимі, тому в процесі реалізації тривають роботи з доопрацювання сервісу. Крім того, з технічної сторони запуск програми став однією з найскладніших завдань для Мінцифри, зауважують у відомстві.

Для покупців же алгоритми спростили до двох кроків. Так, щоб долучитися до програми “Національний кешбек” потрібно:

• відкрити спеціальну карту у банку, який є партнером програми;

• зареєструвати спецрахунок через Дію.

Механізм часткового повернення коштів передбачає, що виробник, який хоче долучитися до програми, має самостійно зареєструватися. Найпершими учасниками “Національного кешбеку” стали мережі суперматкерів “АТБ-маркет”, “Сільпо”, Novus, Varus та “Auchan Україна”. Ритейлери обслуговують понад 5 млн покупців щодня.

Серед банків партнерами програми стали: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро.

Загалом, в уряді прогнозують, що до кінця 2024 року близько 70% комерційних банків та понад 50% українських виробників товарів долучаться до програми “Національний кешбек”. Щодо покупців, то соціальні опитування свідчать про високий рівень зацікавленості громадян – 92% українців планують спробувати скористатися програмою.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *