Як зберігати борошно, щоб у будинку гроші водилися: важливі давні прикмети

У народних віруваннях існує безліч правил і забобонів, пов'язаних з тим, як потрібно зберігати борошно і крупу, щоб залучити удачу і багатство в свій будинок, інформує Ukr.Media.

Тому варто згадати кілька народних прикмет, яких дотримується багато людей.

У будинку завжди повинно бути борошно

Згідно з народними прикметами, мішок з борошном не повинен бути порожнім, інакше це може призвести до того, що в будинку буде нестача грошей.

Краще тримати невелику кількість "про запас". А якщо борошна в будинку зовсім немає, може накликати на себе фінансові неприємності.

У цієї прикмети є і раціональна складова, адже з борошна можна приготувати безліч страв, а в найкритичніших ситуаціях це важливо.

Не можна зберігати борошно і крупу в розкид

Існує повір'я, що борошно і крупа повинні бути збережені в одному місці, а не в різних місцях по кухні.

Якщо ж продукти зберігаються в різних місцях, то це може призвести до нестачі грошей і невдач.

Підсолювати борошно і крупу перед зберіганням

Згідно з народними прикметами, перед зберіганням борошно і крупу необхідно підсолити невеликою кількістю солі.

Це пов'язано з тим, що сіль вважається символом багатства і достатку. Тому, додавання солі в борошно і крупу перед зберіганням, допоможе залучити багатство.

Керамічний посуд для зберігання

Ще одне народне марновірство пов'язане з контейнерами для зберігання борошна і крупи. Відповідно до цього забобону, борошно і крупу необхідно зберігати в керамічних посудинах, так як кераміка вважається матеріалом, який притягує удачу.

Звичайно, в сучасних реаліях дотримуватися подібної традиції не завжди логічно. Щоб продовжити термін зберігання борошна, багатьом простіше використовувати герметичні упаковки.

Не можна змішувати старе і нове борошно

Згідно з прикметами, подібна звичка може позбавити удачі і благополуччя. Є і раціональне пояснення, адже змішуючи старе і нове борошно, можна його зіпсувати.

Дотримуватися подібного правила немає сенсу, якщо купується борошно одного сорту і його стан хороший. Головне — не змішувати борошно, яке зберігається кілька місяців.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *